Bibliotek hjælper med at finde den bedste læsning til sommerferien

På Holstebro Bibliotekerne kan du få blandet en pose med læsestof til ferien.

- Folk vil helst ikke have bøger med, som man får alt for ondt i hovedet af. Så den står på krimier, fantasy og gode romaner, fortæller teamleder på Holstebro Bibliotekerne, Gitte Lassen, der har travlt med at fylde ferieposer med læsestof til bibliotekets brugere. Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Hvis du synes, det er svært at finde en god stak bøger til ferien, så kan du lige nu få hjælp på Holstebro Bibliotekerne.

Læs også Hvad skal du læse i sommerferien? Her er bøgerne der hitter stort lige nu

Her er bibliotekarerne nemlig i fuld gang med at blande ferieposer med alt det bedste læsestof til tre uger under parasollen.

Konceptet er simpelt: Du giver dine ønsker og præferencer til biblioteket, som så giver sit bud på, hvilke bøger du skal fordybe dig i henover sommeren.

- Vi vil rigtig gerne yde en god service, og både vi og brugeren får noget ud af det. Ofte kan vi finde frem til noget, som folk ikke ved første tanke troede, de kunne lide. Vi finder de værdige alternativer, siger Gitte Lassen, der er teamleder hos Holstebro Bibliotekerne.

Ingen tung læsning i ferien

At det er sommerferien, der venter lige om hjørnet – og ikke studiestart – kan i den grad mærkes på ønskerne til læsningen.

Bøgerne skal helst passe til afslapning, fortæller teamlederen.

- Folk vil helst ikke have bøger med, som man får alt for ondt i hovedet af. Så den står på krimier, fantasy og gode romaner.

- De gode danske forfattere som Ida Jessen, Jens Christian Grøndahl og Bent haller trækker stabilt. Og som altid boomer de populære krimiforfattere som Sara Blædel. Hun er helt klart én af dem, der står øverst på ønskelisten, forklarer Gitte Lassen.

Snak med bibliotekaren og prøv nye medier

Ifølge Holstebro Bibliotekerne er det en god taktik, at gå efter det uventede, fordi det ganske ofte viser sig at falde i læsernes smag.

- Jeg synes, det bliver interessant, når man kigger efter noget, som ligger lidt ved siden af det, man ellers ved, man godt kan lide, siger Gitte Lassen.

- Jeg synes også, man skal eksperimentere med mediet, for det kunne jo være, det var nogle udgaver af et magasin, man gerne ville have med sig. Eller en lydbog for den sags skyld, lyder det.

Holstebro Bibliotekerne forventer at matche eller overgå sidste års udlån af 400 ferieposer.

02:21 Luk video