Bevillingsnævn vil stoppe lattergas

Salg af lattergas hører ikke hjemme på et diskotek, siger Bevillingsnævnet i Holstebro Kommune. Hvis diskoteksejer ikke stopper salget, får han formentlig ikke fornyet sin alkoholbevilling.

Bevillingsnævnet i Holstebro Kommune vil have sat en stopper for salget af balloner med lattergas på diskotek Kielgasten i Holstebro.

Nævnet drøftede sagen på sit møde onsdag og har efterfølgende udsendt følgende udtalelse.

- Et enigt Bevillingsnævn finder ikke, at salg/udlevering af lattergas er i overensstemmelse med vilkåret om at drive en forsvarlig restaurationsdrift.

- Et klart signal: Lad være!

Bevillingsnævnet kan ikke tvinge diskoteket til at stoppe salget af lattergas med det samme. Men formanden Jens Otto Nystrup siger til tvmidtvest.dk, at restauratøren næppe får fornyet sin bevilling, hvis han fortsætter salget.

- Det kan ikke siges klarere. Men vi håber og forventer også, at det bliver stoppet allerede nu.

- Men det er jo ikke ulovligt?

- Nej, det er det ikke. Mens selv om tingene ikke ulovlige, kan vi godt have en holdning og sende et kraftigt signal: Lad være med det, siger Jens Otto Nystrup.

Bevillingsnævnet består af repræsentanter fra kommune og politi og sørger blandt andet for at udstede og forny alkoholbevillinger.

Indehaveren af diskotek Kielgasten, Poul Christensen, siger, at han nu vil drøfte bevillingsnævnets indstilling på et møde med de andre restauratører i Holstebro. Han har endnu ikke besluttet, om han vil fortsætte salget af lattergas.

 

Interview med Jens Otto Nystrup: