Bevæbnede røvere slog til mod privat spilleklub

Tre af ofrene blev slået med en totenschlæger. Ingen af dem har ønsket at fortælle politiet, hvad de spillede og hvor meget de spillede om.

politibil.jpg
Foto: martin sylvest Andersen, Scanpix

En privat spilleklub i Kibæk blev onsdag aften udsat for et væbnet røveri.

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at der var seks spillere til stede i et hus på Nygade, da tre bevæbnede og maskerede mænd trængte ind og krævede at få udleveret spillernes penge, ure, smykker og mobiltelefoner. 

- Hvor meget røverne slap afsted med, ved vi ikke. De tilstedeværende har ikke ønsket at oplyse, hvilken form for spil der var tale om, og hvor meget de spillede om, fortæller politikommissær Henning Præstegaard.

Røverne var bevæbnet med en eller flere pistoler, strømpistoler og totenschlægere, som er et ulovligt slagvåben.

- Da røverne samlede udbyttet ind, opstod der tumult, og tre af spillerne blev slået af totenschlægere. De er blevet undersøgt af retsmedicinere, men skulle ikke være kommet alvorligt til skade, fortæller Henning Præstegaard.

Brugte strømpistol mod nabo

En nabo til det private spillested opdagede, at der var noget galt og fulgte efter en af røverne, som var på vej væk. Naboen blev også slået af en totenschlæger og fik stød fra en strømpistol, så han faldt om. 

Herefter flygtede røverne i en bil - muligvis en mørk eller blålig BMW, der forlod Kibæk i sydlig retning.

- Vi er stadig i den indledende fase af efterforskningen, men røverne må have vidst, at der blev spillet om penge på adressen. Spillerne har generelt ikke været særlig meddelsomme, men hovedsagen for os er også den kriminelle handling, siger Henning Præstegaard.

Politiet fik alarmen fra Kibæk onsdag aften klokken 20.28 og vil gerne tale med eventuelle vidner.

- Det kan også være, at der er blevet bemærket nogle mistænkelige personer på værtshuse eller tankstationer i Kibæk og de omkringliggende byer, siger politikommissæren. 

0:58
Se et interview med Henning Præstegaard her.