Betjente overfaldet ved juleballer

Natten mellem første og anden juledag har været travl for politiet. De har måttet tage sig af et par røverier, og så er tre betjente blevet overfaldet ved juleballer i landsdelen.

PolitiErme.jpg

En 31-årig mand fra Kølvrå kunne ikke opføre sig ordentligt til julebal i Kjellerup Hallen. Dørmændene ville ikke have den 31-årige i hallen mere, men havde ikke selv lyst til at smide manden ud. De tilkaldte i stedet politiet, og da manden ikke frivilligt ville forlade hallen, måtte betjentene til sidst anholde ham. Det var den 31-årige ikke indstillet på, og under tumulten bed han en betjent i lillefingeren, så neglen revnede, og fingeren blødte. Manden er i dag blevet løsladt, men er fortsat sigtet for vold mod tjenestemand.

Måtte bruge peberspray

Ved Spøttrup Hallen overfaldt en 29-årig mand to betjente, da de ville tjekke hans lommer for stoffer. Den civile patrulje blev opmærksomme på manden, da de stod og iagttog folkemængden uden for hallen. Den 29-årige, der er kendt af politiet i forvejen, opførte sig aggressivt over for andre gæster og virkede som om, han var påvirket af narkotika.

Betjentene sigtede ham for overtrædelse af narkotikalovgivningen for at få lov at tjekke hans lommer. Det gjorde den 29-årige så rasende, at han pludselig greb den ene betjent og kastede ham til jorden med et hoftesving. Herefter greb han den anden betjent om halsen og tumlede rundt med ham på jorden. Betjentene måtte tage både stav og peberspray i brug, før det lykkedes at få anholdt den 29-årige mand. Han bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør, hvor politiet vil bede om at få ham varetægtsfængslet.

Men den 29-årige var ikke den eneste, der kom i nærkontakt med politiet. En 19-årig mand fra Rødding syntes nemlig så godt om politi-slagsmålet, at han begyndte at råbe ad betjentene og forsøgte at opildne tilskuerne til slagsmålet. Den 19-årige blev derfor taget med i detentionen, hvor han sad i knap tre timer, indtil han var kølet ned igen.

Stoffer i pølsepose

Man skulle måske tro, at festen var slut i Spøttrup, men endnu en ung mand nåede at få en sag på halsen. En 15-årig mand havde nemlig mistet sit garderobenummer og kunne derfor ikke få sin jakke. Det blev han så sur over, at han slog ud efter en dørmand og kastede en pose fra en pølsemand i hovedet ham. I posen havde han dog ikke haft pølser, men kokain. Den 15-årige kom derfor også med i detetionen og blev sigtet for at besidde ulovlige stoffer samt brud på restaurationsloven. 

Røver anholdt i Struer

Lørdag aften sprang en 33-årig mand fra Aalborg over disken hos Kwik Spar på Grønnedal i Struer. Her tog han en pakke cigaretter og truede på vej tilbage ekspedienten. Ifølge ekspedienten sagde manden noget med at stikke ham, men ekspedienten så aldrig noget våben. Et par fyre uden for butikken vidste ikke, manden lige havde begået et lille røveri,  men de holdt ham tilbage, fordi de havde set ham køre hasarderet i byen. Det betød, at politiet stille og roligt kunne anholde den 33-årige foran butikken. Han er løsladt igen, men er nu sigtet for røveriet og for kørsel i påvirket tilstand.

Havde baseball bat og 64 kanonslag i bilen

I Herning kunne politiet klokken 02 i nat anholde en 33-årig mand fra Dronninglund. Politiet stoppede rutinemæssigt bilen, hvor manden virkede som om, han var påvirket af narko. Desuden fandt patruljen både hash, amfetamin, et baseball bat og 64 kanonslag i bilen. Den 33-årige nordjyde bliver nu sigtet for kørsel i påvirket tilstand, overtrædelse af våbenloven, overtrædelse af fyrværkeriloven og for kørsel uden føreret, da manden er frakendt kørekortet.

Forsøg på gaderøveri i Silkeborg

På Godthåbsvej i Silkeborg blev en 23-årig mand pludselig overfaldet i nat. En 32-årig mand kom gående imod ham og greb pludselig fat om halsen på den 23-årige og forlangte penge. Røveriet lykkedes ikke, da offeret ikke havde penge på sig, og røveren slap den 23-årige, skubbede ham omkuld og løb fra stedet. Politiet kunne anholde manden tre minutter senere ud fra signalementet. Manden er fra Nørre Snede og bliver fremstillet i grundlovsforhør senere i dag. Den 23-årige kom ikke til skade, men er chokeret over hændelsen.

Derudover er flere anholdt for ordensbekendtgørelsen rundt omkring. Flere har fået bøder, og tre har været en tur i detentionen for at blive svalet af.