To betjente får fast opgave: Få styr på ballademagere i Skive

Lokalpolitiet i Skive har fået nok af ballademagere. Nu har to betjente fået til opgave at få styr på gruppen af indvandrere, der skaber uro i byen.

Politiradio
Foto: Flemming Christensen

To politibetjente ved lokalpolitiet i Skive har fra i dag fået den særlige opgave, at de skal få styr på den gruppe af unge med indvandrerbaggrund, som gennem mange år har skabt uro og utryghed i Skive. Det skriver Skive Folkeblad.
    
Gruppen af unge har gennem årene kontinuerligt optrådt i politiets døgnrapporter, men efter en voldsepisode fredag aften ved McDonald’s-restaurant midt i Skive vil politiet ikke være med længere.

Her angreb syv unge en bil med et kærestepar. Skarpt forfulgt af tre biler lykkedes parret at flygte ud til Skive Kaserne, hvor politiet kom til stede og tilbageholdt syv unge med anden etnisk baggrund end dansk. Bilen fik store skader, og politikommissær Lars Mikkelsen fra Lokalpolitiet i Skive beskriver den til Skive Folkeblad som "totalskadet".
    
- Nu er det nok, og vi går målrettet efter at få dem stoppet, siger Lars Mikkelsen.
    
Grupperingen af unge med indvandrerbaggrund er kendt for ofte at hænge ud i deres biler ved Q8-tanken på Sdr. Boulevard. Politiet vil nu indlede en dialog med både Q8 og McDonald's i håbet om, at det kan få de unge til at ændre deres opførsel.
    
- Folk skal igen kunne være trygge i det område af byen, siger Lars Mikkelsen til Skive Folkeblad.
    
Første del af indsatsen mod gruppen er at klarlægge voldsepisoden fra fredag aften. Der skal ses videomateriale fra McDonald’s igennem, og derudover skal der afhøres minimum 20 vidner.

1:37
Skive er i en årrække blevet hjemsøgt af en gruppe kriminelle med mellemøstlig baggrund