Betjent i landsretten i sag om embedsmisbrug

I byretten blev betjenten frikendt. I dag startede sagen i landsretten.

Ankesagen kører i dag i Vestre Landsret.
Ankesagen kører i dag i Vestre Landsret.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

I morgen beslutter Vestre Landsret om en politibetjent fra Midt- og Vestjyllands Politi skal dømmes for embedsmisbrug.

Den 31-årige betjent er tiltalt for at misbruge sin stilling til at forfølge to unge mænd fra Viborg, der flere gange har været i konflikt med politiet.

Den ene af de to havde oprettet en falsk sexannonce som fik bordelkunder til at opsøge betjentens privatadresse i Viborg. Det fik betjenten til at love sine kolleger kage i en intern mail, hver gang de snuppede en af de to unge mænd. Om det så var at gå over for rødt lys.

Han opfordrede også til at ransage og visitere helt i bund – oralt og analt.

Tidligere på året blev han dog frikendt i byretten, men det blev anket.

Normalt sprogbrug

Da sagen kørte i byretten argumenterede politibetjenten for, at sprogbruget var helt normalt indenfor murene på en politistation.

Det er det samme, som betjenten selv og flere vidner internt i politiet har fortalt i retten i dag.

De forklarede, at de godt kunne se, at tonen var for frisk til at blive læst op i retten, men at det var ment som en joke og ikke skulle tage bogstaveligt. Han afviste, at han var ude i et personligt hævntogt.

Det var også den konklusion, som byretten kom frem til for cirka et halvt år siden. Netop at der var tale om en grovkornet spøgefuldhed, som det stod i dommen. Den vurdering var statsadvokaten ikke enig i og ankede til landsretten.

I tilfælde af at betjenten bliver dømt, så er der højst sandsynligt tale om en bødestraf eller en betinget dom, men det kan også få konsekvenser for hans job i politiet. Det bliver i så fald op til ledelsen at vurdere, om der skal være en disciplinærsag.

2:24