Betalte med falsk pengeseddel

Mand købte synåle for 17,50 kroner - og betale med en falsk 500 kroneseddel i en butik i Viborg. I Randers melder politiet om flere tilfælde.

viborgpolitiExt.jpg

Der er falske pengesedler i omløb i Midt- og Kronjylland.

Lokalpolitiet i Viborg fortæller om et tilfælde af falskmøntneri, som gik ud over butikken Fjølner i Sct. Mathias Gade. Tirsdag eftermiddag kom en mand ind i butikken og købte synåle for 17,50 kroner - og betalte med en 500 kroneseddel.

Ekspedienten syntes, at manden opførte sig noget underligt, men først da han havde forladt butikken, opdagede hun, at der var noget helt galt med pengesedlen, som viste sig at være falsk.

Ifølge politiet er der ikke meldt om andre tilfælde med handlende, der er blevet snydt i Viborg, men lokalpolitiet i Randers har de seneste dage modtaget i alt otte falske 500 kronesedler.

- Sedlerne er meget vellignende. Man kan dog kende dem på, at de mangler sikkerhedstråden, ligesom hologrammet på forsiden mangler og er erstattet med sølvmalet foto med samme motiv, siger vagtchef Vagn Martinussen.

Manden med den falske pengeseddel i Viborg var 30-40 år, cirka 170 centimeter, og så havde han en lyseblå fleecejakke på.