Bestyrelsen bliver trods kritik

Trods voldsom kritik af bestyrelsen på en ekstraordinær generalforsamling i Viborg Fjernvarme bliver bestyrelsen siddende.

130912_kvols.jpg

Knap 400 fjernvarmeforbrugere troppede i aftes op til endnu et dramatisk kapitel i historien om den mislykkede boring efter varmtvand i Kvols.

Voldsom kritik

På den ekstraordinære generalforsamling fik de præsenteret advokatundersøgelsen af, hvordan fjernvarmeselskabet har tacklet sagen. Og der blev delt verbale øretæver ud:

Den uvildige advokatundersøgelse fastslår, at skandale-projektet i Kvols er håndteret uforsvarligt. Der var slet ikke rygdækning i fjernvarmeselskabets vedtægter for at gå i gang med geotermi-projektet. Regningen steg fra 10 til 140 millioner kroner, før varmtvandsboringen blev stoppet.

Advokaten slår fast, at bestyrelsen har ansvaret for flere alvorlig fejl. Men alligevel når han frem til, at forbrugerne ikke kan kræve erstatning for den ekstraudgift på 140 millioner, der nu skal betales over varmeregningen.

Bliver trods kritik

Trods flere opfordringer til at gå af valgte bestyrelsen ikke at drage nogen konsekvens af kritikken. Den henviste til det faktum, at den selv har bestilt advokatundersøgelsen og ønsket at få ryddet op i sagen.Derfor endte generalforsamlingen paradoksalt nok med at de kritiserede bestyrelsesmedlemmer blev siddende, i hvert fald frem til næste generalforsamling til foråret.