Bestsellerfirma får millionbøde.

Forbrugerne er gået glip af billigere priser på Vila-tøj, fordi firmaet har indgået ulovlige prisaftaler. /ritzau/

Tøjfirmaet Vila, som er en del af den danske tøjkoncern Bestseller, har accepteret en bøde på 1,6 millioner kroner for at have lavet ulovlige prisaftaler, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Bøder på 22.000 kr.

Ved at kræve, at forhandlere af Vila-tøj skulle følge de vejledende priser, har Vila i flere tilfælde forhindret forhandlere i at sætte prisen ned til gavn for forbrugerne.To ledende medarbejdere har hver accepteret bøder på 22.000 kroner, oplyser styrelsen.

Sker hyppigt i Danmark

Sager om prisaftaler, der betyder højere slutpriser for forbrugerne, er ikke sjældne i Danmark, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agnete Gersing i en pressemeddelelse.

- Alene i år har vi haft seks sager, hvor der er faldet større bøder, siger hun.

Bestseller har samarbejdet med myndighederne

Hos Vila henviser man til en pressemeddelelse om sagen fra Bestseller, hvor Bestsellers kommunikationsdirektør Mogens Werge beklager sagen.

- Vi har samarbejdet med konkurrencemyndighederne om afgørelse af sagen. Vi hverken må eller ønsker at styre udsalgspriserne hos vores eksterne samarbejdspartnere.

Han fortsætter i pressemeddelelsen:

 - Trods et omfattende compliance-program i hele Bestseller, hvor vores medarbejdere informeres om gældende konkurrenceregler, har vi måttet sande, at det ikke har været nok i tilfældet med Vila.

Operation X

Sagen startede i maj 2013, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen var på kontrolbesøg hos Vila, efter at TV2 havde sendt programmet "Operation X - de hemmelige prisaftaler".Her fandt styrelsen beviser for, at Vila havde benyttet bindende videresalgspriser.

Fik rabat på bøde

Vila valgte ifølge styrelsen at samarbejde om sagens afgørelse, og det har haft betydning for bødens størrelse.

 /ritzau/