Bestseller: Ingen tjenere over 40 år

Bestseller bliver beskyldt for at diskriminere ældre, når de kun vil bruge unge tjenere til kommende arrangement.

Medlemmerne af Herning Cricket Club er for gamle til at servere for Bestseller.
Medlemmerne af Herning Cricket Club er for gamle til at servere for Bestseller.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

I mere end 20 år har Herning Cricket Club tjent et millionbeløb på at stille frivillige til rådighed for Messecenter Herning, når der var arrangementer.

Men i weekenden er der ingen fra Cricketklubben i tjenertøjet, når Tøjvirksomheden Bestseller holder fest i messecentret. De vil kun have tjenere under 40 år. Og det har de svært ved at leve op til i Criscketklubben

- Det er lidt diskriminerende over for os ældre, der har været med i så mange år, at man nu siger, at man skal være op til 40 år, siger Folmer Christiansen, formand, Herning Cricket Club. 

TV MIDTVEST har i dag talt med flere foreninger i Herning om alderskravet. Mange af foreningerne har i årevis leveret frivillige til serveringen Messecenter Herning, og på den måde tjent mange penge til klubkassen. Men ingen af dem er før blev mødt med kravet om, at de frivillige skulle være maks 40 år.

Kravet om et yngre serveringspersonale hænger nøje sammen med alderen hos de ca. 2000 festklædte Bestseller medarbejdere.

- Det er altovervejende unge mennesker, sådan først i 20'erne er nok der, de fleste ligger, og så har man, fra dem der har planlagt den her fest, sagt, at vi vil gerne have det hele er et meget ungt udtryk. Det er det hele festen er, sådan en meget hip fest, siger kommunikationsdirektør hos Bestseller i Brande, Mogens Werge.

Bestseller beklager nu, at festens hippe udtryk er opfattet som aldersdiskrimination hos de foreninger, som normalt stiller frivillige til rådighed.

- Når jeg nu er blevet konfronteret med de konsekvenser det har i forhold til de her frivillige foreninger, så må vi jo bare tage det til efterretning og sige, at det krav stiller vi ikke igen, siger Mogens Werge.

2:04