Bestseller fortsatte væksten sidste år

Tøjkoncernen Bestseller øgede både salg og overskud i sit seneste regnskabsår.

Bestseller
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix

Jyske Bestseller, der ejer brands som Vero Moda, Only og Jack & Jones, gik frem i sit seneste regnskabsår. Det viser selskabets regnskab, der er offentliggjort via selskabsstyrelsen.

- Årets resultat er tilfredsstillende og over forventningerne, skriver Bestseller.

Regnskabsåret 2017/18 sluttede med en omsætning på 23 milliarder kroner, godt 700 millioner kroner mere end året før. Resultat steg med omkring 300 millioner kroner til 2,0 milliarder kroner.
    
Over en årrække er Bestseller vokset og vokset. Siden regnskabet for 2014 blev lukket, er omsætningen øget med omkring fire milliarder kroner, og bundlinjen er fordoblet.
    
- Bestseller har kontorer og varehuse i 21 lande. Produkterne bliver solgt online og i omkring 2700 butikker og 20.000 salgssteder i Europa, Mellemøsten, Nord- og Sydamerika, Australien og Indien, skriver Bestseller i sit regnskab.
    
Koncernen har 17.936 ansatte.

Det begyndte i 1975

Bestseller blev startet i 1975 af Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen. Virksomheden styres i dag af sønnen Anders Holch Povlsen.
    
Hovedkvarteret ligger i Brande, hvor koncernen har planer om at bygge et nyt 320 meter højt hovedkvarter.
    
Ejerskabet af Bestseller har gjort familien Holch Povlsen til nogle af Danmarks rigeste mennesker. Anders Holch Povlsens formue vurderes til 42,5 milliarder kroner.
    
Ud over Bestseller-koncernen ejer familien aktier i en lang række virksomheder. Det gælder blandt andet det tyske tøjselskab Zalando, det svenske betalingsselskab Klarna og den danske detailkæde Normal.

Desuden er Anders Holch Povlsen en af de største jordejere i Storbritannien, hvor han blandt andet har købt flere godser i Skotland.
    
Familien er kendt for at værne om privatlivet og giver kun meget sjældent interviews.
    
/ritzau/