Bestseller-bygningen kan blive højere end Eiffeltårnet

Tidligere har Bestseller sagt, at deres hovedsædebygning i Brande ville blive omkring 200 meter høj. Nu ser det ud til, at den kan blive meget højere.

Bestseller højhus
Foto: Bestseller

Den 8. august meldte Bestseller ud, at de ville lave Danmarks højeste bygning. Den skulle ligge i Brande, og den skulle være over 200 meter høj. 

Men den tilladelse, som de nu har søgt hos kommunen kunne tyde på, at de vil have en endnu højere bygning end først ventet. I ansøgningen til Ikast-Brande Kommune står der ifølge Herning Folkeblad følgende:

"... Bestseller har et ønske om at etablere et højhus med en maksimal højde på op til 320 meter."

Hvis bygningen bliver 320 meter høj, så bliver den højere end Eiffeltårnet i Paris, som er 300 meter højt. Der vil faktisk kun være én højere bygning i Europa, og det er OKO Tower i Moskva, som er over 350 meter højt. 

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune bekræfter, at der i ansøgningen bliver søgt om maksimalt 320 meter. 

- Som det fremgår af debatoplægget, er det en maksimal højde på 320 meter, som vi i udvalget skal drøfte og behandle. Derefter skal sagen også i byrådet. Min forventning er, at der er opbakning til det her i byrådet, siger Henrik Engedal til Herning Folkeblad. 

 

Det har dog lange udsigter. Man forventer tidligst at gå i gang med at bygge det nye Bestseller-kompleks i 2019.