Besparelser i Viborg kan ramme de ældre

Nedskæringer betyder, at der til næste år bliver fjernet cirka 14 millioner fra ældreområdet i Viborg Kommune.

Aeldre-og-personale-3.jpg

Byrådets fagudvalg arbejder i disse uger på at færdiggøre næste års budget for Viborg Kommune. Opgaven er dog ikke helt let, da det står klart for alle, at der skal spares, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Regeringen har pålagt kommunerne at aflevere et såkaldt omprioriteringsbidrag, og i Viborg Kommune ønsker man at spare yderligere. Det kan gå ud over kommunens plejepersonale.

- Vi har for længe siden plukket de lavthængende frugter, så der er ikke mange steder tilbage, hvor vi kan spare penge. Vi vil forsøge alt, hvad vi kan, så vi undgår at skære ned i plejen af de ældre, men love noget, det kan jeg ikke. Det vil være useriøst, siger formanden for ældre- og sundhedsudvalget under Viborg Byråd, socialdemokraten Mette Nielsen, til Viborg Stifts Folkeblad.

Som det ser ud nu, skal der skæres cirka 14 millioner kroner væk på ældreområdet. Hvis plejen rammes af besparelserne, vil det få konsekvenser for de ældre.

»Hvis der skæres i plejen, vil det være en katastrofe. Vi taler jo hele tiden om, at der allerede nu mangler varme hænder både på plejecentrene og i plejen hjemme hos de ældre, der bor i eget hjem. Skal der så fjernes flere varme hænder, vil det jo blot blive endnu værre for de ældre,« siger Jette Norup, formand for Viborg Ældreråd.

I næste uge er der fællesmøde mellem ældre- og sundhedsudvalget og ældrerådet.