Beslutning om skolestruktur igen udskudt

Byrådet i Struer skulle i dag have taget stilling til kommunens nye skolestruktur, men den beslutning er blevet pillet af dagsordenen. Borgmester Mads Jakobsen begrunder udskydelsen med beregninger, som endnu ikke er færdige.

struer-skole.jpg

Diskussionen i Struer har været stor det sidste stykke tid. Byrådspolitikerne skulle i dag have taget stilling til, om man skulle bygge en ny skole i Struer by eller renovere den eksisterende Gimsing Skole. Men det punkt er nu pillet af dagsordenen.

- Onsdag kom der nogle krav i forhold til at stemme for en renovering, og det gjorde, at jeg satte et arbejde i gang med at regne på prisen. De tal er ikke færdige endnu, siger borgmester Mads Jakobsen og fortsætter:

- Jeg vil ikke beslutte noget, uden at vi ved, hvad det koster.

Nyt forslag på bordet

Kommunen har længe arbejdet på at bygge en ny skole, og har også fået et lån på 69 millioner kroner. Men blandt andre Venstre og borgmester Mads Jakobsen trak i land, da de ikke tror der er penge eller børn nok til en ny skole.

Længe arbejdede Venstre på en renovering af Gimsing Skole, men nu er borgmesteren i stedet kommet med et nyt forslag, som han håber at kunne samle et bredt flertal omkring.

- Jeg har foreslået, at man bygger noget nyt omkring den eksisterende Park Skolen. På den måde kan vi få plads til 1100 elever. For mig at se er der både faglige og pædagogiske fordele ved den løsning, siger Mads Jakobsen.

Socialdemokraternes gruppeformand Niels Viggo Lynghøj bakker op om beregningerne af det nye forslag. Men er stadig skeptisk overfor at droppe byggeriet af en ny skole.

- Vi vil gerne se tallene, men det betyder ikke, at vi stemmer for det nye forslag, siger Niels Viggo Lynghøj.

Byrådsmødet i dag blev i sidste uge flyttet til Folkets Hus på grund af den store interesse. Det er stadig planen at mødet holdes her, selv om punktet nu er pillet af.

Beslutningen om skolestrukturen forventes at blive taget på et byrådsmøde den 6. oktober, hvor kommunens budget også skal endeligt vedtages.