Beslutning om "Lydens By Skole" udskudt

Struer kommune udskød onsdag beslutnignen om, hvorvidt der fortsat skal kæmpes for en "Lydens By skole" i B&O-hjembyen.

struer LYDENS BY.jpg

Økonomiudvalget i Struer Kommune besluttede i dag at udskyde beslutningen om kommunens nye skolestruktur til byrådsmødet tirsdag i næste uge.

Diskussionen går på om Struer Kommune skal bygge en ny skole i Struer By eller renovere den nuværende Gimsing Skole. Kommunen har længe arbejdet på at bygge en ny skole, og har også fået et lån på 69 millioner kroner. Men blandt andre Venstre og borgmester Mads Jakobsen trækker nu i land, da de ikke tror, der er penge eller børn nok til en ny skole.

Skolen har længe været på tegnebrættet som en del af Struers satsning på et brand som "Lydens By."Selvom der er taget mange skridt for at sikre økonomien i det store byggeprojekt, er det endnu ikke lykkedes at skaffe de midler, der skal til for at søsætte byggeprocessen. 

I foråret fik kommunen afslag på ansøgninger fra både Realdania og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål.

Baggrunden for den nye skole er, at byrådet i Struer Kommune har besluttet, at Østre Skole skal lukke, og at skoledistriktet sammenlægges med Gimsing Skoles. Kommunen og støtteforeningen 'Lydens By Skole' arbejder for opførelse af en ny skole til erstatning af de to ældre, som er utidssvarende og dyre i drift.

Lydens By Skole er et projekt, der med lyd og akustik skaber innovative løsninger for forbedret læringsmiljø og fagligt udbytte i folkeskolen.

Beslutningen om, hvorvidt der skal satsen på den nye skole, tages på et byrådsmøde tirsdag i næste uge.