Besked til øjenskadet: Find selv til Århus

Patient med øjenskade skulle selv komme fra Viborg til Århus - selv om han ikke kunne se noget på det ene øje.

220911_Oejenskade.jpg

Den 40-årige landbrugsvikar Johnny Boddum fra Haderup troede ikke, at han hørte rigtigt, da han forleden opsøgte skadestuen i Viborg med en øjenskade.

Johnny Boddum fik at vide, at han skulle videre til øjenspecialisterne på Aarhus Kommunehospital - og at han selv skulle sørge for at komme til Århus.

- Jeg blev rasende. Jeg kunne ikke se noget ud af øjet, og det kunne være gået helt galt, hvis jeg selv havde forsøgt at køre, siger han.

Skadestue: Vi fulgte retningslinierne

Afdelingssygeplejerske Mette Toftdahl fra regionshospitalet i Viborg siger, at skadestuen har fulgt retningslinierne. Hun mener ikke, at der er blevet begået fejl i sagen, men flere medlemmer af det midtjyske regionsråd mener alligevel, at sagen bør undersøges nærmere.

- Jeg fik helt ondt i maven af at tænke på, at han selv skulle være kørt til Århus. Spørgsmålet er, om han ikke skulle være transporteret i det, vi kalder en siddende transport, siger regionsrådsmedlem Henning Gjellerod (S).

Johnny Bodum kom til skade på Grønhøj Forsøgsstation, da han var ved at gøre en stald ren med en højtryksrenser. Da han faldt, fik han vandstrålen i øjet, og smerterne var så kraftige, at han troede, at han ville blive blind.

Han fik sin far, som bor i Salling, til at køre sig til Århus, hvor lægerne i øvrigt undrede sig over, at han ikke var blevet sendt til Holstebro i stedet for.

 

2:25
Johnny Boddum er rasende, Forleden blev han ramt i øjet af en højtryksrenser, men skulle selv sørge for transporten fra Skadestuen i Viborg til øjenspecialister i Århus. Det mener han er helt urimeligt.