Berømt filminstruktør optager på Hjerl Hede

​På Hjerl Hede ved Vinderup er en berømt dansk filminstruktør i de her dage på besøg.

Bogen Lykke-Per blev skrevet i slutningen af 1800-tallet. Nu optages der en serie på Hjerl Hede.
Bogen Lykke-Per blev skrevet i slutningen af 1800-tallet. Nu optages der en serie på Hjerl Hede.
Foto: Kristian Brønsbæk

Den Oscarvidende instruktør Bille August befinder sig på friluftsmuseet Hjerl Hede i forbindelse med optagelserne til Lykke-Per, der er baseret på bogen af Henrik Pontoppidan, og som skal blive til en dramaserie på TV 2. Den instruerer Bille August.

- Jeg har et lidt mærkeligt forhold til Lykke-Per. Det er en roman, jeg læste for mange år siden, og på en eller anden måde har den været i mig lige siden. Så jeg tænkte, at en dag, når jeg har evnerne og modet til det, så er det noget, jeg gerne ville give mig i kast med. Og så var det nu, det skulle ske, fortæller instruktøren.

Bille August har tidligere stået bag internationale filmsucceser som Den Gode Vilje og Pelle Erobreren. Sidstnævnte vandt han både en Oscar og Golden Globe for i kategorien bedste udenlandske film.

Han har skrevet manuskriftet til Lykke-Per i samarbejde med sin søn, manuskriftforfatteren Anders August.

100 år gammel fortælling

Lykke-Per er en 100 år gammel fortælling om valget mellem karriere og familie, men også en beskrivelse af Danmark i slutningen af 1800-tallet. Skuespilleren Esben Smed spiller hovedrollen som Lykke-Per, og han roser samarbejdet med instruktøren.

- Det er så fedt. Det er virkelig en fornøjelse, for han er så rolig og dejlig, så det giver mig rigtigt meget arbejdsrum. Og så er han bare så sej, så jeg kan føle mig tryg, fortæller han.

Lykke-Per er den største fiktionssatsning hos TV 2 til dato. De regner med at kunne sende serien som en miniserie på fire afsnit i begyndelsen af 2019.

1:29
Bille August er på Hjerl Hede i forbindelse med 'Lykke-Per'. Henrik Pontoppidans berømte værk skal blive til en drama-serie på TV2, som Bille August instruerer.