Beredskabsdirektør om brand: - Der er brændt over 4 hektar

Brandfolk fra hele landsdelen har i flere timer kæmpet for at få en naturbrand ved Kongenshus Mindepark under kontrol.

Klaus Hebsgaard er beredsskabsdirektør ved Midtjysk Brand & Redning.
Klaus Hebsgaard er beredsskabsdirektør ved Midtjysk Brand & Redning.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

I flere timer har brandfolk fra hele landsdelen været i gang med at slukke den naturbrand, der har været i gang siden midt på eftermiddagen i Kongenshus Mindepark.

Længe havde brandfolkene svært ved at få branden under kontrol, men omkring klokken 18 kan beredskabsdirektøren fra Midtjysk Brand & Redning oplyse til TV MIDTVEST, at branden næsten er under kontrol.  

- Vi er ved at have inddæmmet branden, så den breder sig ikke mere, siger Klaus Hebsgaard, beredskabsdirektør ved Midtjysk Brand & Redning. 

Ifølge Klaus Hebsgaard har branden nået omkring fire hektar jord. At det kun er fire hektar, er ifølge beredskabsdirektøren en snarrådig indsats fra Midtjyst Brand & Redning, som var derude med en talstærk styrke fra starten af.

Området består hovedsageligt af lyng og tæt, lav bevoksning. 

Vinden pustede til ilden 

Siden omkring klokken 14 har brandfolk fra Karup, Viborg og Kjellerup kæmpet for at slukke ilden i samarbejde med to store vogne fra Karup Flyvestation og Beredskabsstyrelsen fra Thisted. 

Branden var svær at få under kontrol, da der var en kraftig vind. Under branden var brandfolkene bange for, om ilden ville brede sig til en nærliggende skov, men det skete heldigvis ikke. 

- Det var tæt på, at branden nåede skoven. Det fik vi virkelig at se, da vi var oppe i helikopteren, siger Klaus Hebsgaard. 

Udover den nærliggende skov holdt brandfolkene også øje med en gård i området. Ifølge Klaus Hebsgaard var gården dog aldrig i fare, da flere udrykningskøretøjer holdt rundt om gården.