Beredskabsfolk på vej til Balkan

Beredskabsstyrelsen Midtjylland sendte fredag aften mandskab og materiel til Bosnien.

SamletBeredskab.jpg

Otte mand, vandresningsudstyr og lænsepumper forlod fredag aften Beredsskabsstyrelsen Midtjylland i Herning og satte kursen mod Balkan og de voldsomme oversvømmelser i blandt andet Bosnien.

- Opgaven bliver at sørge for, at civilbefolkningen kan få rent drikkevand. Det er det, der er det store problem, når områder er oversvømmet. Vandboringerne er oversmømmet. Der kan være kloaker, som er opstemmet - så rent hygiejnemæssigt, er det et meget stort problem for befolkningen, siger Lars Michael Mortensen, stabschef ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland.

De midjyske beredskabsfolk og deres materiel bliver en del af en samlet dansk indsats på i alt 34 mand. Fredag gik turen til Beredskabsstyrelsen Sydjyllands hovedkvarter i Haderslev, hvor der lørdag morgen var fælles mønstring og briefing og derefter samlet afgang sydpå.

- Det pumpemateriel, der er med, det skal naturligvis indsættes der, hvor myndighederne i Bosnien mener, der er størst behov. Det vil typisk være omkring kraft- varmeværker og omkring elektricitetsværker, siger stabchefen ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland.

Udover Bosnien er også Serbien hårdt ramt af oversvømmelser. Også her hjælper danske beredskabsfolk til - tidligere er et redningshold på 26 mand og 13 køretøjer blevet sendt afsted.