Bent har været på Jyden Bur i 50 år: Tiden er fløjet afsted

Jubilaren ville egentlig være stoppet for et par år siden, men direktøren ville ikke undvære sin erfarne medarbejder og overtalte ham til at blive.

Bent Holgersen begyndte på Jyden Bur som 17-årig i 1969.
Bent Holgersen begyndte på Jyden Bur som 17-årig i 1969.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Stabil arbejdskraft står højt på ønskelisten i de fleste virksomheder.

67-årige Bent Holgersen fra Vemb må siges at gå ind under den kategori.

I 50 år har han arbejdet for staldinventarfirmaet Jyden Bur i Bur mellem Vemb og Holstebro, og som en anerkendelse af den trofaste indsats får han på fredag Dronningens Belønningsmedalje.

Bent Holgersen er stolt over anerkendelsen, men synes ikke, at 50 år på samme arbejdsplads er så specielt endda. 

- Tiden er fløjet afsted, siger han.

Venner og kolleger har sommetider spurgt, hvordan han har kunnet holde ud at være så lang tid samme sted, og svaret er klart: Fordi han kan lide at være der. 

- Når man befinder sig godt, er det ikke nødvendigt at gå over på den anden side af vejen for at se, om græsset er grønnere. Selvfølgelig har der som på alle arbejdspladser også været øv-dage, men klart flest gode dage, siger han.

Bent Holgersen kender alle varer på Jyden Burs hylder ud og ind.
Bent Holgersen kender alle varer på Jyden Burs hylder ud og ind.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Jubilaren begyndte på Jyden Bur som 17-årig. Først var han arbejdsdreng, og siden har han blandt andet fungeret som rejsemontør, og i dag har han titel af salgsmedarbejder.

- Bent er utroligt rar og vellidt - både blandt kolleger og vores kunder. Han er venligheden selv, lyder karakteristikken fra Jyden Burs økonomichef, Jacob Kaiser.

Bent Holgersen havde egentlig besluttet sig for at gå på pension for to år siden. Men så blev han - som han selv udtrykker det - kaldt til en alvorlig samtale med direktøren, som overtalte ham til at fortsætte et par år mere på nedsat tid.

- Vi er en virksomhed med rigtig mange varer, og dem kender Bent ud og ind. Den erfaring er guld værd, siger Jacob Kaiser.

Men nu skal Jyden Bur snart klare sig uden jubilaren. Han har sidste arbejdsdag torsdag, og fredag bliver han så fejret af kolleger og familie, samtidig med, at han får overrakt belønningsmedaljen.

- Det bliver da lidt vemodigt at pakke det hele ned og aflevere telefon og nøgler, men jeg tror godt, at jeg kan vænne mig til det. Jeg er klar til det, siger han.

2:24
De royale sætter pris på de loyale. På fredag får Bent Holgersen Dronningens Belønningsmedalje for 50 års  tjeneste.