Bent Hansen kan ikke love ekstra penge til sygetransport

Bent Hansen svarer nu på de seneste dages kritik af Region Midtjyllands patientkørsel af kronisk syge.

200809_Bent_Hansen.jpg

De seneste dage har Tv Midtvest fortalt om nyre- og kræftsyge patienter, som må ud på lange omveje efter opslidende behandlinger. Regionsrådsformand for Region Midtjylland Bent Hansen fortæller nu, at regionen forsøger at bruge de offentlige midler med størst mulig omhu.

- Hvis man skal til at afsætte flere penge til det her, så er den hårde virkelighed, at de penge skal hentes inde på hospitalerne, så det er en hårdfin økonomisk balance, siger Bent Hansen.

Sundhedsordfører for Socialdemokraterne Flemming Møller Mortensen mener, at der skal tages større hensyn til den enkelte patients behov.

- Jeg synes, at transporten skal arrangeres sådan, at dem der måtte være syge, skrøbelige, sårbare og trætte, at de kommer hjem, så det står i forhold til deres sygdom, siger han.

Nyreforeningen Vestjylland henviser til at flere og flere lokale busruter bliver nedlagt, og at de kronisk syge dermed er tvunget ud i mere samkørsel.

- Ser vi flere år frem i tiden, så bliver det nærmest utåleligt, siger formand Søren Riis.

Region Midtjylland transporterer hvert år omkring 400.000 patienter. I mere end halvdelen af tilfældene kører de syge sammen med raske patienter. Socialdemokraternes sundhedsordfører mener, at kvaliteten kan forbedres.

- Transporten hjem skal være en del af det samlede behandlingsforløb, derfor skal man tilrettelægge det, sådan at det passer til den enkelte borger, siger Flemming Møller Mortensen.

Der vil blive lyttet til patienterne. Regionen har sat en ny stor undersøgelse i gang.

- Derudover og så at love at vi har ekstra penge til det, det kan jeg ikke, siger Bent Hansen

De seneste tre år er Region Midtjyllands udgifter til sygetransport steget med 25 millioner kroner.

[uvid:TVMV1930_20151113_20151113_027_HD]