Bent Hansen: Ikke flere penge

Formanden for regionsrådet beklager, at sygehuset i Holstebro bliver politianmeldt, men har tillid til, at ledelsen selv kan løse problemet.

060213_1Overbelaegning.jpg

Regionsrådsformand Bent Hansen (A) vil ikke love flere penge til de medicinske afdelinger i Hospitalsenheden Vest - selv om Regionshospitalet Holstebro nu bliver meldt til politiet for at overtræde brandreglerne.

Det er den lokale brandinspektør, der vil melde sygehuset til politiet, fordi han tirsdag under et ekstraordinært tilsyn konstaterede, at flere nødudgange var blokeret af senge på gangene. Sengene står på gangene, fordi sygehuset kæmper med en stor overbelægning.

- Både ledelsen, jeg og det politiske system havde da helst været en politianmeldelse foruden, men vi lever i en verden med en stram økonomi, og der har været nogle store sparerunder. Det har så gjort, at der har været nogle uheldige episoder, og det er da beklageligt, siger Bent Hansen til TV/MIDT-VEST.

Aflyser mindre operationer

Han er tilfreds med, at ledelsen i Hospitalsenheden Vest nu har lavet en plan, der skal løse problemet - og vil ikke selv tage affære.

- Jeg kommer lige fra et andet hospital, som også er presset af overbelægning på de medicinske afdelinger. Det er nogle udfordringer, vi skal prøve at løse, men det er inden for en fast økonomisk ramme. Vi har de penge, vi har, og så skal vi prøve at bruge dem bedst muligt, siger Bent Hansen.

Hospitalsenheden Vest har blandt andet besluttet at aflyse en række mindre operationer for at kæmpe problemet med overbelægning. Det vil frigøre personale og skaffe flere sengepladser.

Interview med regionsrådsformand Bent Hansen:

3:34
Bent Hansen om overbelaegninger

 

Chefsygeplejerske Ida Götke fra Hospitalsenheden Vest fortæller her, hvordan enheden reagerer på politianmeldelsen:

2:26
Chefsygeplejerske Ida Gotke om overbelaegning