Bent Hansen fortsat formand for regionerne

Ved regionsrådsvalget den 19. november fik Bent Hansen endnu en gang et kanonvalg med flere end 104.000 personlige stemmer. Nu er han også blevet valgt som formand for Danske Regioner igen.

De Radikale sad med det afgørende mandat, da formandsposten til Danske Regioner skulle besættes. Sådan var det også, da Kommunernes Landsforening fik ny formand i denne uge. KL fik en Venstre-mand på posten, men Danske Regioner har fortsat en rød mand i spidsen. Bent Hansen fik De Radikales opbakning og fortsætter sit virke som regionsformand i endnu fire år.

- Bent Hansen har været en driftssikker mand i otte år på posten, og den kontinuitet vil vi gerne fortsætte. Han har stor indsigt i sundhedsområdet og har håndteret posten fint, siger Kristian Grønbæk Andersen, der er medlem af Regionsrådet i Syddanmark for De Radikale, hvor han også sidder i partiets hovedbestyrelse til Ritzau.

Med aftalen får De Radikale pladser i de centrale politikformulerende udvalg og partiet får endda en formandspost i et af udvalgene.