Bent Hansen: Det har kostet på det familiemæssige

Bent Hansen takker af efter 36 år som folkevalgt og 28 år som regionsrådsformand. Men de mange år i politik har kostet på familiefronten.

benthansen.jpg
Foto: Michael Andersen, TV Midtvest

Han lovede sin kone, dengang tilbage i 1982, at han kun ville være i politik i en eller måske to perioder. Men nu har han været med i toppolitik i hele ni perioder – 28 år som regionsrådsformand.

- Hvis det ikke havde været for min kone, så kunne jeg ikke have gjort det her. Hun har haft styr på alt det derhjemme, så jeg kunne styrte rundt, siger Bent Hansen.

Han har altid glædeligt stillet op til interviews med pressen. Det har været en hel bevidst taktik fra hans side at have et godt forhold til pressen - også når kameraet blev slukket.

- Jeg har fået skabt en forståelse for, hvorfor er det nu lige, jeg siger, som jeg gør. På den måde har jeg være med til at præge, hvordan en sag har udviklet sig. For hvis en sag først eksploderer, og alle andre politiske modstandere får lov at sætte dagsordenen, så er det uendelig svært at vende den. Så det med at være hurtigt ude og komme med sine synspunkter, det har jeg forsøgt på, og derfor har det også styret min dagsorden rigtig, rigtig meget, siger Bent Hansen.

0:25
Hør Bent Hansens politikerkolleger give ham rosende ord med på vejen.

Havde nær glemt sønnens konfirmation

Men at være til rådighed for pressen hele tiden, er der nogle andre, der har betalt prisen for. Det har nemlig også betydet, at nærværet hos familien har fået nogle knæk.

- Det har kostet nogle rigtig lange arbejdsdage, og det har også kostet på det nære og på det familiemæssige. Så sent som i oktober var jeg til børnefødselsdag, og pludselig måtte jeg altså stå ude foran huset og give en masse interviews til en sag, der dukkede op. Og de der breakes har været hårde. For jeg var godt nok med til børnefødselsdagen, men var jeg der rent mentalt? – og det ved jeg jo godt, at det var jeg nok ikke, siger Bent Hansen. 

Og nærværet og de mange breakes har været en del af familiens liv, siden den tidligere gymnasielærer trådte ind i politik i 1982.

- Det var ved at koste mig min deltagelse ved en af mine sønners konfirmation, hvor jeg lige havde glemt, at han skulle konfirmeres den dag, og havde bestilt en billet til Bruxelles. For jeg skulle lige ned og redde verden dernede. Ja, det har nok kostet lidt på den nære front, siger Bent Hansen.

Her kan du se hele udsendelsen med Bent Hansen, da han takke af efter 28 år som regionsrådsformand:

9:06
Her kan du se hele indslaget om Bent Hansens farvel.