Bent Hansen: Bred medicinaftale flot politisk håndværk

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen, hilser ny bred medicinaftale velkommen. Den skaber tryghed.

Bent Hansen roser ministeren og ordførerne for ny medicinaftale.
Bent Hansen roser ministeren og ordførerne for ny medicinaftale.

Sundhedsminister Sophie Løhde og alle Folketingets partier har indgået en aftale om syv prioriteringsprincipper inden for sygehusmedicin.

Det vækker stor glæde hos Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), som roser ministeren og ordførerne.

- Det er rigtig godt det her. Og det er et flot stykke politisk håndværk, at man på tværs af partierne er enige om nogle overordnede principper om, at der skal være sammenhæng mellem virkning og pris, siger Bent Hansen til TV MIDTVEST.

Mere sundhed for pengene, åbenhed og hurtig ibrugtagning af ny, effektiv medicin. Sådan lyder nogle af prioriteringsprincipperne for sygehusmedicin, som sundhedsminister Sophie Løhde (V) søndag fremlægger på baggrund af en aftale indgået mellem alle partier i Folketinget.

- Fagfolkene får den opgave, at finde ud af om effekten ved noget medicin står mål med prisen, inden det bliver sendt på markedet. Den mulighed har vi ikke i dag, og det gør jo, at vi igen og igen er endt i en situation, hvor vi kun har kunnet skære på personalet, fordi vi ikke må kigge på medicinen. Den situation kan vi nu undgå, ved at spare nogle penge, siger Bent Hansen og tilføjer:

- Det gør en stor forskel, at der er et bredt forlig bag. Vi kan nu i tryghed gå videre med arbejdet. Vi behøver ikke frygte at en ny regering kommer med en helt ny plan.

 

28:00
I hvor god form er det danske sundhedssystem? Og, hvordan lyder recepten på en optimal sundhedspolitik? Bent Hansen, Flemming Møller Mortensen, Thomas Danielsen og Carsten Kissmeyer er i debat. Vært: Klaus Knudsen Pedersen