Benjamin Bergstedt bor sammen med syv krokodiller

Benjamin Bergstedt er 28 år og har syv krokodiller, to fuldtidsjob og drømmer om at åbne en reptil-park i Herning.

krokodille
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

En mand, syv krokodiller og en lejlighed.

28-årige Benjamin Bergstedt fra Herning har nogle usædvanlige værelseskammerater.

- Det tager meget tid og meget  af ens hverdag. Det er der ingen tvivl om, men det er mit liv,  det er sådan, jeg lever. Det vil jeg ikke bytte væk for noget som helst, siger Benjamin Bergstedt.

 

Foruden de mange krokodiller lægger han hus til firben og skildpadder. Alle kan han håndfordre også den store krokodille, som bor i et stort hjemmebygget terrarium i stuen.  Ifølge ham selv passer man dog lige lidt mere på fingrene, når den store krokodille skal fodres.

 

En udsædvanlig dille

Benjamin Bergstedt fik sine første dyr, da han som syvårig rejste rundt med sine missionerende forældre i Bangladesh. Her samlede han på gekkoer, og selvom den unge dreng måtte efterlade de eksotiske dyr under varmere himmelstrøg, så tog han sin fascinationen for reptiler med hjem til Danmark.

- Da jeg kom hjem derfra, startede jeg stille og roligt med akvarie, salamander og skildpadder, fortæller han.

 

Sidenhen er Benjamin Bergstedt blevet uddannet dyrepasser. Nu har han syv krokodiller- seks små og en enkelt i den tunge ende. Planen er, at de små skal vokse sig store og parre sig.

- Det behøver kun at ske én gang inden, jeg dør. Jeg har et par kammerater, der laver dem, men der er lang vej endnu, fortæller den passionerede dyrepasser.

 

Dyrene er der ikke kun for fornøjelsens skyld. De skal danne grundstammen i den reptilpark, som Benjamin Bergstedt drømmer om. For at få råd til at realisere sin drengedrøm, så har han på nuværende tidspunkt ikke mindre end to fuldtidsjob.

- Ja, jeg arbejder rigtig rigtig meget for at kunne opnå at åbne det her terrarie. Det håber jeg bliver en realistisk drøm inden for en overskuelig fremtid.

 

 

Benjamin Bergstedt håber på at kunne føre sin drøm ud i livet om et års tid. Han har allerede været ude at kigge på lokaler. Men han er klar til at vente den tid, der er nødvendig, for at han kan realisere sin drøm.

-Jeg lever, ånder og brænder for det her, og jeg vil gå hele vejen. Jeg er ligeglad med, hvor lang tid det skal tage, understreger han.

 

Benjamin Bergstedt har både chippet sine dyr og har de påkrævede papirer i orden, som skal til for at holde krokodiller.