Bekymret Mors-borgmester frygter lukning af arresthus

Borgmester frygter at regeringen vil lukke arresthus på Mors.

Hans Ejnar Bertelsen
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Kriminalforsorgen skal effektivisere og en række arresthuse er i spil til at blive lukket, det skriver Jyllands Posten. Flere borgmestre er allerede nu bekymrede for, om effektiviseringen kommer til at koste statslige arbejdspladser i deres kommune. 

- Jeg vil tage kontakt til mine forbindelser på Christiansborg og fortælle, at jeg naturligvis håber, at vores område går fri. Vi er i forvejen ikke overbefolket med statslige arbejdspladser, siger Hans Ejnar Bertelsen, der er borgmester på Mors. 

En ny aftale på Christiansborg betyder at Kriminalforsorgen skal effektivisere for 260 millioner kroner. De fleste penge skal findes ved at lukke arresthuse og fængsler. 

Arresten i Nykøbing er en af landsdelens i alt seks arrester. Den beskæftiger 12 statsansatte funktionærer. 
Arresten i Nykøbing er en af landsdelens i alt seks arrester. Den beskæftiger 12 statsansatte funktionærer. 

Der er i alt 36 arresthuse i Danmark. Her i landsdelen er der arresthuse i Ringkøbing, Herning, Holstebro, Silkeborg, Viborg og i Nykøbing. Hvert sted beskæftiger mellem 10 og 30 medarbejdere.

Søren Pape: Der er overkapacitet

Morsøs Venstre-borgmester har ikke i tidligere udflytningsrunder fået gaver i form af statslige arbejdspladser. Flere borgmestre kritiserer regeringen for med den ene hånd at flytte statslige arbejdspladser ud mens samtidig med den anden hånd at skære ned.

Det er justitsminister Søren Pape Poulsen, der skal stå for effektiviseringen. Til Jyllands Posten siger han;  

- En ting er at udflytte statslige arbejdspladser. Det skal vi fortsat. Men vi er ikke en regering, der mener, at vi skal brænde penge på gaden. Og hvis der er en stor overkapacitet, og det er der, skal vi så holde en masse pladser åbne? Det kommer ikke til at ske, siger Søren Pape Poulsen til avisen. 

Der er endnu ikke sat navn på mulige byer, der er i spil til at få lukket arresthuset.