Bekymrende statistik: Flest spritbilister i Midt- og Vestjylland

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at Midt- og Vestjyllands Politikreds har flere spritbilister end Københavns Politi.

Alkometer og politibil
Foto: Flemming Christensen

Midt- og Vestjyllands Politikreds besætter en kedelig førsteplads i en ny statistik over antallet af spritbilister, som Rådet for Sikker Trafik netop har offentliggjort ved hjælp af tal fra Rigspolitiet.

Fra november 2015 til oktober 2016 var der i kredsen 740 sigtelser for spritkørsel - og det er væsentligt flere end i for eksempel Københavns Politikreds med 597 sigtelser eller Syd- og Sønderjyllands Politikreds med 507 sigtelser.

Lederen af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, kalder tallene bekymrende og tankevækkende.

- Umiddelbart kan jeg ikke forklare, hvorfor vi er mere plaget end for eksempel Syd- og Sønderjylland. Det er lettere at forklare, hvorfor der er færre sigtelser og ulykker i København, hvor der er en velfungerende offentlig transport med busser og S-tog, siger han.

Midt- og Vestjylland er også den politikreds, der har flest dræbte i ulykker med spritkørsel. Fra 2011 til 2015 er der ifølge Rådet for Sikker Trafik registeret 28 dødsulykker.

Henrik Glintborg understreger, at kampen mod spritbilister har stor prioritet hos Midt- og Vestjyllands Politi. Han understreger, at politiet holder et højt kontroltryk, og at antallet af spritulykker er på vej ned.

- Det skyldes ikke kun vores indsats, men også, at holdningen til spritkørsel har ændret sig, så det ikke længere er acceptabelt, og jeg tror, at der er flere der griber ind, hvis venner og bekendte overvejer at køre i beruset tilstand, siger han.

Rådet for Sikker Trafik kører lige nu en stor landsdækkende kampagne mod spritkørsel.