Bedre salg af økologisk svinekød

Bedre salg af økologisk svinekød

Økologisk svinekød har solgt godt det seneste halve år.

Salget af økologisk svinekød er steget med 30 procent de seneste seks måneder i forhold til samme periode sidste år. Det oplyser Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

- Det sidste halvandet år har vi oplevet en stabil og positiv udvikling i salget af økologisk svinekød. Vi ser en stigende efterspørgsel fra dagligvarehandlen, som er langt den største aftager, men salget til kantiner, restauranter, institutioner osv. er også i vækst, siger Henrik Biilmann, der er direktør i Slagterivirksomheden Friland.

Selvom økologisk svinekød blot udgør én procent af det svinekød, der bliver solgt i Danmark, er økologerne glade for fremgangen.

- Det er en dejlig udvikling. Jo mere salget af svinekød stiger, jo mere tyder det på, at det er noget, der er kommet for at blive, fortæller Bertel Hestbjerg, der er næstformand i Svineudvalget i Økologisk Landsforening, til TV MIDTVEST.

Bertel Hestbjerg ser gerne, at økologisk svinekød kommer til at udgøre omkring fem procent af det samlede salg.