Bedre mobil- og bredbånd på vej

Regeringen fremlagde i dag sin vision for dansk bredbånd- og mobildækning. Planen lover bedre forhold landdistrikterne.

Anette_Vilhelmsen_og_Karsten_Hansen.jpg

Regeringen fremlagde over middag i dag på et pressemøde en ambitiøs plan for fremtidens mobil- og bredbåndsdækning i Danmark.

Og hvis visionen bliver virkelighed, er det godt nyt for de mange Midt- og Vestjyske kommuner, hvor god mobil- og bredbåndsdækning har været noget, man ellers kun har kunnet drømme om.

Regeringen vil sikre, at hele landet fra 2020 har adgang til 100/30 Mbit bredbåndsforbindelser. Altså 100 Mbit download og 30 Mbit upload.

Men for mange personer og virksomheder i landsdelen har det ikke handlet om, hvor kraftig en internet-forbindelse man har, men om man i det hele taget kan komme på internettet. Og det samme gælder mobiltelefoni.

Det vil regeringen også ændre på, siger den. Det skal ske ved, at kommunerne får lov at sætte prisen på leje af jord ned, så det bliver billigere at rejse master.Og så skal kommunerne kunne kræve mobil- og bredbåndsdækning i områder med dårlig dækning, når kommunerne forhandler med teleselskaberne om mobiltelefoni og bredbånd til kommunens mange institutioner. Det har kommunerne ikke kunnet hidtil.

Du kan læse hele udspillet fra regeringen her: Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark

Se interview med Ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen herunder:

1:14
130313BredbaandSync