Bedre miljø koster arbejdspladser

3F og Dansk Industri mener at det vil koste arbejdspladser, hvis regeringen vedtager et forslag om en ny energiafgift.

Regeringen vil indføre en ny energiafgift for ekstra store virksomheder. Men hvis forslaget bliver vedtaget, så kommer det til at koste arbejdspladser, det vurderer både 3F og Dansk Industri. Det samme siger Cheminova, der er en af de virksomheder der bliver ramt.

 - Det vil betyde tab af arbejdspladser for virksomheden. Det er uundgåeligt, siger Gunnar Andersen, fællestillidsmand på Cheminova.

Del af en grøn skattepakke

Energi-afgiften er en del af regeringens grønne skattepakke, der er på vej. Og den indeholder en ny afgift for produktions-virksomheder, der bruger meget energi. I alt vil regeringen hente 2 mia. kroner ind på den måde.

 - Det er jo ikke 50 eller 100.000 kroner vi snakker om. Det er mange millioner for mange af vores store virksomheder. Så det kan godt være medvirkende til at de helt lukker i Vestjylland, siger formanden for 3F i Holstebro, Flemming Sørensen.

Skatteministeren: Konkurrenceevnen bliver forbedret

Modsat, så siger skatteminister Kristian Jensen til TV/MIDT-VEST, at den nye skattepakke vil betyde at den samlede konkurrence-evne for de danske virksomheder bliver forbedret. Energiaftalen er lige nu til høring i Folketinget. Hvis den bliver vedtaget vil den blive pålagt virksomhederne fra 2011.

Se mere om den nye energiafgift i TV/MIDT-VEST lørdag 19.30.

Se hele skatteaftalen ved at klikke HER.