Bedre forhold for besøgende ved Tipperne

Realdania og Naturstyrelsen gennemfører i løbet af året 10 projekter, som skal skabe bedre adgang til særlige steder i det danske landskab. Et af stederne er Tipperne ved Ringkøbing Fjord.

skjernaanationalparktipperne.jpg

Den storslåede natur ved Tipperne får snart forbedrede besøgsforhold. Projektet er ét af 10 projekter, som Realdania gennemfører sammen med Naturstyrelsen, som skal sætte fokus på dejlige natursteder i Danmark.

Værneengene og Tipperne, to store strandenge, som ligger i bunden af Ringkøbing Fjord, byder på et rigt plante- og dyreliv. Her kan besøgende fra 1. marts - 31. oktober se i tusindvis af vade- og trækfugle. I området finder man blandt andet også den gamle forpagterbolig Tipperhuset, et ældre observationstårn og 2 km natursti. Men faciliteterne og formidlingen af områdets storslåede natur trænger til et løft.

Naturen er ét af yderområdernes stærkeste potentialer. Derfor har Realdania, sammen med Naturstyrelsen, udvalgt netop det sted, som ét ud af ti særlige steder i det danske landskab, hvor mødet mellem menneske og natur styrkes gennem arkitektur af mindste skala og højeste kvalitet.

Projektet skal lokke flere til området

Projektet ved Tipperne skal skabe smukke, nye rammer for oplevelsen af stedet. Konkret består projektet af et nyt observationstårn, som opføres i en spinkel, stilladslignende konstruktion, der nærmest glider i ét med himlen. Ved Tippesande etableres et lille pyramideformet skjul, der inviterer til at observere fugletrækkene helt tæt på. Derudover renoveres og omdannes Tipperhuset, så man her kan nyde medbragt mad og en mindre udstilling om området i historiske rammer.

- Tipperne er et helt særligt naturområde i Vestjylland og Danmark. Projektet er et godt eksempel på, hvordan man med et minimum af indgreb kan formidle natur og kultur og skabe et besøgssted af høj kvalitet, som også kan bidrage til at styrke turisme og lokal udvikling i Vestjylland, siger Christian Andersen, programchef i Realdania.

Projektet i Tipperne forventes at blive realiseret i løbet af 2015.