Bazar Holstebro tæt på at uddø

Der er ingen kunder i Bazar Holstebro. Butiksejerne mener, det er kommunens skyld.

130514_bazar_0.jpg

Bazar Holstebro står tomt. Der er næsten lige så få daglige kunder, som der er butikker. Og det er ikke mange.

Kannan Nathan er en af de tre butiksejere, der stadig med nød og næppe lejer sig ind i Bazaren i Holstebro.

Udover en tattovør og en tøjbutik er han den sidste erhvervsdrivende i Bazar Holstebro, der for tre år siden blev indviet under stor bevågenhed som den første og eneste bazar i Vestjylland.

- Bazaren er ikke en bazar længere, siger Kannan Nathan.

Kannan Nathan håber nu, at kommunen vil ændre holdning til stedet, så det ikke længere er en bazar, men i stedet bliver et almindeligt indkøbscenter.

- Det er ligemeget, hvem der er interesseret, bare der kommer nogle lejere herind, siger han.

11 ud af 14 butikker lukket

Der er plads til 14 butikker, og de var da også fyldt op for tre år siden, da bazaren åbnede. Men nu er der kun tre tilbage. Det, mener butiksejerne, er kommunens skyld.

- Jeg synes ikke, kommunen gør noget for stedet her. Der kommer ikke nogle annoncer i avisen. Vi har foreslået kommunen at sætte husleje ned, at fjerne depositum, men vi har ikke fået noget svar fra kommunen, siger Samo Seker, der er en af de få butiksejere i bazaren

En af årsagerne til, at der ikke kommer nogle kunder, er, at butikkerne ikke har overholdt de officielle åbningstider, der står anvist på døren. Flere butikker åbner hen ad eftermiddagen, selvom de skulle åbne klokken ti, og det er problematisk, mener man på kommunen.

- De har valgt at drive forretning på en anden måde end vi har ønsket, men det kan vi ikke gøre noget ved som kommune, siger Søren Olesen, DF, der er formand for Udvalget for Erhverv og Turisme i Holstebro Kommune.

- Enten skal man have det afviklet fuldstændig, eller også skal der sparkes gang i det. Men der skal kun sparkes gang i det, hvis det er velovervejet, siger Søren Olesen.

Se med i aftenens nyheder kl. 19.30.

2:05
For tre år siden blev det gamle Sønderlandscenter i Holstebro genoplivet som bazar med en stor indvielse. Men siden er kunderne blevet væk - butikkerne er lukkede - og nu er Bazaren i Holstebro tæt på helt at dø