Barn af alkoholiker bryder tabuet

Den 19-årige Mia Simonsen fra Viborg er vokset op med en alkoholisk far. Indtil i dag var dét en hemmelighed for de fleste.

Alkoholfilm__0.jpg

Hele sin barndom og ungdom har hun holdt det hemmeligt for omverdenen. Men i dag var den 19-årige HF-studerende, Mia Simonsen fra Viborg, klar til at lukke op. For øjnene af tusind med-studerende ville hun afsløre, at hun er barn af en familie med alkoholmisbrug.

- Det er et meget tabubelagt emne, og det er ikke noget, som alle folk kender til, siger Mai Simonensen.

Men dét vil den 19-årige nu lave om på. Sammen med nogle holdkammerater har hun derfor lavet en film, hvor hun selv og hendes fortid er hovedpersonen. Her fortæller hun, hvordan det var at vokse op med en alkoholisk far.

Skjulte det for veninderne

- Det blev et problem i familien, da det blev et problem for os alle sammen. Alkoholen blev gemt væk, hvis jeg havde veninder med hjemme, så der var faktisk ikke særlig mange, der vidste, hvilke ting jeg kæmpede med, fortæller Mai Simonsen blandt andet.

Men nu er hemmeligheden ude. Og hendes brud med tabuet fik klapsalver og flotte ord med fra flere medstuderende på Viborg Gymnasium & HF.

- Det er virkelig godt gået. Det er meget imponerende. Jeg tror ikke, jeg selv ville være i stand til at stå deroppe på scenen og være så cool og vide, at nu ville resten kigge på mig på en ny måde, sagde Mia Lundbæk Sørensen, der er medstuderende på Viborg Gymnasium & HF.

Mia Simonsen har haft stor hjælp af organisationen TUBA, der rådgiver unge fra familier med alkoholmisbrug.

Se mere om Mias brud med tabuet i vores udsendelse 19.30:

2:13
19-årig HF-studerende fra Viborg brød et tabu. Hun har lavet film om at være barn i en familie med alkoholmisbrug.