Barde Vandværk forurenet

Brugerne af vand fra vandværket i Barde rådes til at koge vandet inden brug. Prøver har vist, at vandet fra værket indeholder jordbakterier, og først til weekenden kan værket med sikkerhed sige, at vandet igen er rent.

020910Vandhane001.jpg

Folk, der får vand fra vandværket i Barde, rådes til at koge vandet inden det bruges. Der er ved en rutinekontrol fundet jordbakterier i vandet på vandværket. Der er ikke tale om en farlig bakterie, men den kan være smittebærende og give influenza-lignende symptomer.

Derfor anbefales det at koge vandet inden særligt børn og ældre drikker det. Vandværket kan tidligst i weekenden garantere, at vandet igen er rent. Vandværket i Barde forsyner 250 husstande.

Formanden for vandværket Henning Andersen fortæller, at der er skrivelser på vej rundt til samtlige husstande, der får vand fra værket.

- Vi har lukket for den gamle tank, vi har mistænkt for at have en læk. Derfor burde vandet allerede nu været rent, men vi kan først med sikkerhed sige det, når vi får svar på de prøver, vi har taget af vandet i formiddag, siger Henning Andersen til TV/MIDT-VEST