Sigtet for bankrøveri: - Det var ikke et røveri

Den 56-årige mand, der i går blev anholdt og sigtet for at røve Vestjysk Bank i Ringkøbing, er i dag blevet varetægtfængslet.

En 56-årige mand er ved retten i Holstebro i dag blevet varetægtsfængslet indtil 10. maj.
En 56-årige mand er ved retten i Holstebro i dag blevet varetægtsfængslet indtil 10. maj.
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

Den 56-årige mand, der i går blev anholdt og sigtet for bankrøveri, er i dag blevet varetægtsfængslet indtil 10. maj. Han erkender de faktiske omstændigheder, men han nægter dog, at der var tale om et decideret røveri.

Anklagen gik på, at han havde truet bankpersonalet til at udlevere, hvad der ifølge Ritzau var 33.400 kroner, ved at medbringe en kasse, hvor der stod eksplosiver (sprængstoffer) på. Det erkendte han altså ved retten i dag, mens han også erkendte, at han havde sagt, at det var et røveri. 

Alligevel nægter han, at der var tale om et egentligt røveri, og han forklarer hændelsen med, at han havde fået forkert medicin. 

Politi roser bank for håndtering

Manden forlod banken på cykel, og politiet roser den måde, bankpersonalet håndterede situationen. Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern var det to direktører fra bankfilialen, der fulgte efter manden, og det hjalp politiet til at opklare sagen.

- Det var en fin måde, de håndterede situationen på. De forsøgte ikke at stoppe ham, men gav os gode og vigtige informationer over telefonen, siger han.

Den 56-årige mand fra Ringkøbing havde stadig kontanterne på sig, da han blev anholdt og virkede ifølge politiet påvirket af alkohol.