Banker skal stå skoleret hos minister om skattely

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) går nu aktivt ind i sagen om skattely, der tidligere i dag fik den islandske statsminister til at trække sig.

SKAT.jpg

Landets banker, revisorer og skatteadvokater hasteindkaldes nu til et møde i Skatteministeriet, hvor de skal stå skoleret og forklare om deres rådgivning. Det skriver DR.
    
- Jeg er forarget på vegne af de mange danske skatteborgere, der betaler den skat, de skal. For at sikre en høj grad af selvjustits i rådgiverbranchen, så inviterer jeg repræsentanter for banker, revisorer og skatteadvokater ind i Skatteministeriet til en venlig, men bestemt snak, siger Karsten Lauritzen til DR.
    
Det sker efter, at et læk har vist, at blandt andet Nordea har haft et tæt samarbejde med firmaet Mossack Fonseca i Panama, som specialiserer sig i skattelyløsninger. Storbanken optræder i over 10.000 dokumenter.
    
I 2014 præsenterede den daværende skatteminister, Benny Engelbrecht (S), en såkaldt skattelypakke, hvor et af initiativerne var en række anbefalinger for god rådgivning om grænseoverskridende skatteforhold.
    
Anbefalingerne blev udarbejdet i samarbejde med blandt andre Finansrådet, Bagmandspolitiet og revisionsbranchen.
    
Skatteministeren vil nu sikre, at retningslinjerne for god grænseoverskridende skatterådgivning er tilstrækkelige, og om der er behov for yderligere tiltag på området.
    
- Noget tyder på, at der nogle danske banker, som har været involveret i at rådgive om, hvordan man kan placere penge uden for Danmark. Det kan være lovligt eller ulovligt, men noget tyder på, at alt ikke er gået rigtigt til.
    
- Jeg kan som skatteminister ikke dømme hverken borgere eller banker på vegne af en dokumentarudsendelse, men de fleste der anbringer penge i et land som Panama, har ikke en helt ren tavle, siger Karsten Lauritzen.