Bank i krise - udskyder regnskabet

Efter et besøg fra Finanstilsynet er Danske Andelskassers Bank tvunget til ekstra nedskrivninger.

Danske Andelskassers Bank med hovedsæde i Hammershøj er tilsyneladende kommet i økonomiske problemer og er derfor tvunget til at udskyde sit regnskab for tredje kvartal.

Den usikre situation er opstået efter et besøg fra Finanstilsynet, som kræver, at banken foretager yderligere nedskrivninger. Nedskrivningerne vil ifølge en pressemeddelelse fra banken være så store, at bankens solvensprocent er lavere end det individuelle solvensbehov - og banken skal derfor komme med en plan for, hvordan procenten kan forbedres.

Op til aktionærerne om de vil sælge

Banken skriver på sin hjemmeside, at problemerne umiddelbart ikke betyder noget for kunderne.

- Men vi kan selvfølgelig ikke afvise, at der er aktionærer, der ønsker at sælge aktier. Det er jo helt op til de enkelte aktionærer, lyder meldingen.

Banken skriver desuden, at man endnu ikke kan sige, hvor store de ekstra nedskrivninger bliver - eller præcist hvad man vil gøre for at tilføre mere kapital.

- Da vores plan er under udarbejdelse, og da vi endnu ikke har de endelige konklusioner på Finanstilsynets kontrolbesøg, kan vi desværre ikke oplyse, hvilke konkrete tiltag, der kan blive aktuelle. Vi vil gøre det nødvendige, men vi vil ikke lave unødvendige tiltag, skriver banken.

Bankens regnskab skulle være udsendt den 13. november, men kommer nu først den 29.

 

Eksternt link - se bankens pressemeddelelse om situationen her