Bank fyrer - filialer truet af lukning

20-25 medarbejdere i Danske Banks afdelinger her i landsdelen fik onsdag morgen en fyreseddel. På sigt bliver der også lukket filialer.

Pengesedler_taelles_0.jpg

Kundernes brug af netbank gik onsdag ud over en del ansatte i Danske Banks afdelinger i landsdelen. 20-25 fik fra morgenstunden en fyreseddel.

Fyringerne er en konsekvens af, at Danske Bank i dag meddelte, at de lukker kassen i afdelingerne i Lemvig, Struer, Bjerringbro, Skive, Kjellerup, Ikast, Brande, Hanstholm, Hurup og Aalestrup.

I fremtiden skal kunderne i stedet til Holstebro, Herning, Viborg og Thisted, hvis de ønsker personlig betjening, når der skal hæves kontanter eller veksles valuta.

De afdelinger, hvor kassen bliver smækket i, skal i fremtiden være rådgivningsfilialer, hvor kunderne kan få rådgivning om for eksempel pension og lån.

Flere filialer risikerer lukning

Danske Bank har allerede besluttet at lukke to filialer og flere er i farezonen. Afdelingen i Aalestrup lukker i løbet af november eller december. Det er allerede besluttet.

Der ud over har Danske Banks ledelse besluttet at lukke endnu en filial her i landsdelen. Det sker formentlig i begyndelse af det nye år.

- Jeg vil ikke fortælle, hvilken af filialerne der lukker. Vi vil offentliggøre det for vores medarbejdere og kunder inden de skal se det i tv, siger Karsten Kibsgaard, der er direktør for Privatområdet, Danske Bank i Midt- og Nordjylland.

Karsten Kibsgaard lægger ikke skjul på, at der kommer flere filiallukninger inden længe.

- Der er ingen tvivl om, at der kommer flere. Det er noget, vi kigger løbende på, siger Karsten Kibsgaard til TV/MIDT-VEST.

Kan koste kunder

Det er kundernes stigende brug af netbank, der er skyld i at Danske Bank nu bogstaveligt talt smækker kassen i hos de 10 filialer her i landsdelen. I alt lukker banken kassen i 131 filialer i hele landet. Tilbage er der 55 med både kasse, betjening og rigtige penge.

Danske Bank erkender, at det kan komme til at koste kunder i fremtiden.

- Der vil være nogle kunder, for hvem adgangen til kassen er afgørende. Der kan godt være nogle, som derfor foretrækker at bruge et andet sted, siger Jan Svarre direktør for Personal Banking i Danske Bank.