Banen de fleste motocrosskørere frygter

De fleste motocrosskørere bryder sig ikke om Troldkjærbanen ved Holstebro, fordi den er så blød. I dag var netop den bane centrum af endnu afdeling i DM-serien.

1:49

Landets allerbedste motocross-kørere forsøgte søndag at få det bedst mulige resultat på Troldkjærbanen ved Holstebro, da endnu en afdeling af DM-serien løb af stablen. 

Troldkjærbanen er frygtet i motocrosskredse, fordi den er så blød. Det gør den til en af de sværeste baner i hele landet.

- Det er rent sand. Det er ligesom at køre på en strand. Banen ændrer sig simpelthen for hver omgang, de kører, og det kræver rigtig meget af kørerne, forklarer Lissette Pedersen, der er formand i Holstebro Moto Cross Club.

Derfor bryder de fleste kørere sig ikke om at køre på banen. Heller ikke den forsvarende Danmarksmester og nuværende nummer to i DM-stillingen.

- Jeg skal jo ikke ligge skjul på, at jeg foretrækker det hårde, men jeg har trænet rigtig meget på sandet. Jeg frygter det ikke som sådan, jeg kan godt finde ud af at køre i sand, så jeg ser rigtig meget frem til i dag, sagde Nikolaj Larsen fra Næstved forud for dagens løb. 

Den førende kører i DM-serien, Stefan Kjer Olsen, er dog anderledes positiv overfor banen.

- Jeg kan rigtig godt lide, når der er noget sand. Det har jeg sådan set kunne i hele min karriere, fortalte køreren fra Sønderborg inden starten gik. 

Styrt blev afgørende

Der var med andre ord lagt op til dramatik mellem Danmarks to hurtigste kørere. Nikolaj Larsen kom bedst fra start i første heat, men under hele løbet lå Stefan Kjer Olsen lige bag ham. 

Med få runder tilbage viste den svære bane tænder, og Nikolaj Larsen styrtede, hvilket gav plads til Stefan Kjer Olsen. 

- Det var ikke noget voldsomt styrt, men nok til at Stefan kommer forbi, og der var kun to eller halvanden omgang tilbage, så jeg vidste, at der var løbet kørt, så det var lidt ærgerligt, fortæller Nikolaj Larsen efter løbet til TV MIDTVEST.

Stefan Kjer Olsen vandt dermed første heat.

- Jeg er helt sikkert super tilfreds med det. Det er det, jeg går efter hver gang. 

Den hurtige sønderborgenser trak desuden også det længste strå i dagens andet heat, og han bevarer dermed sin førsteplads i DM-serien.