Balling er klar til sin første slutrunde

Håndboldherrerne er samlet i Herning. Peter Balling er den eneste repræsentant for de midt- og vestjyske klubber.

Peter Balling har spillet 18 A-landskampe.
Peter Balling har spillet 18 A-landskampe.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

De danske håndboldherrer har taget hul på de sidste forberedelser til EM i Kroatien. 

Holdet er lige nu samlet i Herning, og inden åbningskampen den 13. januar mod Ungarn, skal Nikolaj Jacobsens  tropper også lige nå tre kampe til træningsturneringen Golden League i Frankrig.

De midt- og vestjyske klubber plejer at være flot repræsenteret i truppen, men denne gang er der kun en enkelt lokal spiller med. Det er TTH Holstebros højre back, Peter Balling, der kan se frem til at få sin slutrunde-debut, og han har glædet sig til gensynet med landsholdskammeraterne.

- Det er hyggeligt at være samlet igen. Det er dejligt at møde de andre. Der er altid lidt sjov og ballade, selv om det er alvorligt, siger han. 

Den 27-årige bagspiller har i nogen tid stået lidt i skyggen af Skjerns Kasper Søndergaard. Men nu har Søndergaard efter valgt at sige stop i rødt og hvidt, og Balling fik sit internationale gennembrud ved Golden League i Danmark i oktober.

Og nu er han så klar til sin første slutrunde i selskab med mere etablerede stjerner som Mikkel Hansen og Niklas Landin. 

- Jeg håber da på at kunne bidrage med en masse. Når jeg får chancen, vil jeg prøve at levere det bedste, men vi er her for at præstere sammen. Vi skal levere en holdpræstation for at kunne opfylde vores mål, siger han.

Nikolaj Jacobsen har i øvrigt store forventninger til EM. På et pressemøde i Herning formulerede han målsætningen på den måde, at Danmark skal være et af de hold, der kæmper om at være med i finaleweekenden i Zagreb. Ud over Ungarn er Danmark i pulje med Tjekkiet og Spanien.

Ifølge Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside er Peter Balling noteret for 18 landskampe og 33 mål.

1:49