Balletskole i kinesisk samarbejde

Balletskolen i Holstebro har indgået en aftale med Shanghai Theatre Academy i Kina.

Nu skal eleverne til at lære af og dele erfaringer med kinesiske dansere. En fem-årig aftale mellem Balletskolen i Holstebro og det kinesiske universitet er netop kommet i hus. Aftalen kommer til at indebære udveksling af både elever og lærere og har ifølge skolederen på Balletskolen, Kent Sommer-Mortensen, store perspektiver.

- Vi kan lære en masse af hinanden. Den kinesiske ballet- og dansekultur er meget præget af de russiske traditioner, og derfor er kineserne interesserede i at udvide deres kendskab til, hvordan vi arbejder med ballet og moderne dans i den vestlige verden. Den inspiration kan vi give dem, og samtidig kan vi få et indblik i Østens måde at skole talenter på, siger skolelederen i en pressemeddelelse.

Forestilling i Kina

En oplevelse som nogle af de danske elever kan se frem til, er en invitation til China Shanghai Festival 2014. Her får nogle af de ældste elever mulighed for at undervise samt lave en forestilling.

På samme måde får kinesererne også mulighed for at præge den danske dans, da de er inviteret til at deltage i balletskolens show om Michael Jackson i 2014.

- Når det kommer til indøvning af for eksempel koreografi sammen med vores egne ballet- og dansebørn, vil det foregå på internettet via Skype, fortæller kent Sommer-Mortensen.