Ballade om Maren

Giacometti-skulpturen skulle aldrig sælges. Alligevel bad kommunen Ny Carlsbergfondet om lov. Resultatet blev en vred Ny Carlsberg-direktør og en undskyldende borgmester.

Maren_.jpg

Holstebro Kommune får mange opfordringer fra borgere om at sælge den kostbare Giacometti-skulptur, Maren på æ vogn, eller 'Kvinde på kærre' som den oprindeligt blev døbt.

Ingen af politikerne i kommunens økonomiudvalg er villige til at sælge skulpturen. Nu er de blevet så trætte af at give borgere afslag på ideen, at de har ønsket at indhente et juridisk 'nej' til at sælge skulpturen.

Da kommunen købte skulpturen i 1965 for 210.000 kroner, var det med hjælp fra Ny Carlsbergfondet, som betalte 60.000 til projektet. Derfor mente politikerne, at de ved at få et endegyldigt afslag på at sælge fra Ny Carlsbergfondet, kunne henvise kommende iderige borgere med salgstanker til, at kommunen altså slet ikke har mulighed for at sælge.  

Vred direktør

Direktøren for Ny Carlsbergfondet blev imidlertid temmelig vred over forespørgslen og kaldte den idioti. Også selv om et salg af skulpturen aldrig har været på tale, er direktøren irriteret.

- Selv om kommunen ikke kan beskytte skulpturen imod en folkestemning, er det ikke Ny Carlsbergfondets opgave at være bussemand i Holstebro, siger direktør, Hans Edvard Nørregaard-Nielsen.

 

Se hele indslaget her:

 

 

2:09
Holstebro Kommune ville have Ny Carlsbergfondet til at sige, nej til at sælge Giacometti skulputuren Maren, så kommunen selv kunne slippe for det.