Balder krammer sig igennem livet

Balder Fürst vil gøre verden til et bedre sted at leve i. Det det gør han med positive budskaber og krammere.

Førtidspensionisten Balder Fürst tager land og rige rundt for at dele kram ud. I disse dage huserer han i det midt- og vestjyske.

- Jeg synes, at vi har en tendens til at leve i vores egen verden og være os selv nærmest, og det bryder jeg mig egentlig ikke om. Jeg synes, det er rart, at vi kommer hinanden lidt ved, siger han. 

quoteJeg synes, at vi har en tendens til at leve i vores egen verden og være os selv nærmest, og det bryder jeg mig egentlig ikke om. Jeg synes, det er rart, at vi kommer hinanden lidt ved.

Balder Fürst

Og Balder Fürst kommer folk ved, ved at uddele krammere til alle der har brug det eller bare har lyst. I øjeblikket deler han krammere ud i det midt- og vestjyske, men de seneste fem år har han draget land og rige rundt altid med et kram lige ved hånden. Krammene bringer glæde i Holstebro.

- Et kram kan man jo altid bruge, så er det jo lige meget fra hvem, siger Annette Nørgaard, der kommer fra Ringkøbing, hun mener desuden, at danskerne er for dårlige til at give et kram.

- Ja, det synes jeg, vi er. Vi har alt for travlt, så det er et godt initiativ, siger hun.

Startede med en nedtur

Besøgene rundt i landets gågader spreder masser af glæde og kærlighed. Præcis det modsatte af det Balder tidligere oplevede i sit eget liv. I 1998 startede en lang nedtur med en voldsom skilsmisse, depression og stress.

- Jeg var parat til at tage mit eget liv. Jeg var parat til at give op, og det er jeg glad for, at jeg ikke gjorde, siger Balder Fürst.

quoteEt kram kan man jo altid bruge, så er det jo lige meget fra hvem.

Annette Nørgaard, Ringkøbing

Han er oprindeligt fra Lolland, men bor for tiden på Livsstilshøjskolen i Gudum ved Lemvig. Også her har han gjort indtryk.

- På en eller anden måde kommer der til at stå sådan en aura af menneskekærlighed omkring ham. Han er afbalanceret, og ikke sådan en der slår ud med armene, han kunne egentlig godt være lidt vestjydeagtig, når han er her, siger Solveig Krarup, der er forstander på Livsstilshøjskolen i Gudum.

Det er tredje gang Balder Fürst er på højskolen. Første gang var i 2008 imens han havde det allerværst.

- Det var ikke så spændende, der havde jeg faktisk en følelse af, at jeg ikke eksisterede mere, at jeg var sådan lidt tilovers både for mig selv, men også for andre. Derfor valgte jeg livsstilshøjskolen, der skulle lidt mening ind igen, siger han.

Kærlighedsbussen

Når Balder kører rundt i landet, gør han det i et helt særligt køretøj.

Balder Fürsts kærlighedsbus er prydet med kærlige udsagn.
Balder Fürsts kærlighedsbus er prydet med kærlige udsagn.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Det er min kærlighedsbus, når jeg er ude og sprede glæde, så skal jeg også have et ordentlig køretøj til det, siger han. 

Bussen er prydet med sætninger såsom: "Du er smuk, husk det" og "I love you."

- Det er de budskaber, som jeg normalt står og skilter med på gaden. Jeg ved ikke om, det er noget, vi har mere brug for at høre, eller om det bare er mere hjerteligt på en eller anden måde, siger Balder Fürst.

Vil give tilbage

Mange tager imod Balders krammere, der er dog også nogle, der springer over.

- Det bruger jeg ikke, det er nok min alder, den er galt med, siger Egon Linde, der kommer fra Holstebro.

Mange vil dog gerne kramme med Balder, og for Balder er motivationen for at turnere rundt med krammere klar.

-   Jeg gør det, fordi jeg gerne vil give noget igen. Jeg er førtidspensionist, og fungerer ikke på arbejdsmarkedet, også er det rart at kunne give lidt tilbage til samfundet, siger han. 

Balder Fürst bliver i Midt og Vestjylland, indtil han forlader livsstilshøjskolen omkring den 1. juli.