Bagermester har fået ødelagt sit liv efter olieskade

En bagermester fra Sejerslev på Mors skal selv betale et millionbeløb, efter en olieskade for seks år siden. Konsekvensen er uoverskuelig

For seks år siden vågnede bagermester Palle Odgaard fra Sejerslev på Mors, op til en kælder, fyldt med olie
For seks år siden vågnede bagermester Palle Odgaard fra Sejerslev på Mors, op til en kælder, fyldt med olie
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

- Det kommer til at koste mig hus og hjem det her.

Sådan siger bagermester Palle Odgaard fra Sejerslev på Mors, efter Venstre Landsret i sidste uge besluttede, at han selv skal betale for at få fjernet al olieforurening fra sin grund, efter en olieskade for seks år siden. Palle Odgaard er knust over sagen og ikke mindst konsekvenserne.

Indtil videre skal der fjernes 630 kubikmeter jord under huset og bageriet. Udgifterne til oprensning er indtil videre sat til at koste 2,6 millioner kroner plus moms. Palle Odgaard har allerede selv betalt knapt en million i forbindelse med sagen. Og kan altså nu se frem til også selv at skulle betale for oprensningen.

- Det har været et mareridt, for at sige det pænt, forklarer bagermesteren, synligt berørt.

Vågnede op til kælder, fyldt med olie

En morgen for seks år siden vågnede han og hans daværende hustru op til en kælder, fyldt med olie og terpentin og cellulosefortynder. Årsagen til forureningen var formentlig et utæt olierør. Kommunen ville ikke betale og det ville forsikringsselskabet Topdanmark heller ikke. Olierørene var nemlig 15 år gamle og ikke plasticbelagt, som dækningen foreskrev. En oplysning, som Palle Odgaard understreger, at han ikke har fået. 

- Det kan ikke passe, at man betaler ind til en forsikring i årevis og så er man ikke dækket, når det kommer til stykket, siger han og vurderer at det gælder rigtig mange andre husejere.

Tjek forsikringen

Nu opfordrer Palle Odgaard alle til at tjekke, om man er dækket af sin forsikring, hvis man kommer ud for noget lignende.

- Der er helt sikkert mange, der har rør, der er 30-40 år gamle. Og så er de ikke dækket. Det skal de passe rigtigt på med, for hvis de anmelder et olieudslip, får de store problemer, siger han. 

Palle Odgaard har haft Sejerslev Bageri i 31 år.