Bæverspisende biolog på optælling

I dag var der optælling af bæverbestanden i Klosterheden. Biolog Karen Barfod har et ganske særligt forhold til bæverne. Hun har både spist dem og drukket snaps lavet af bævergejl.

130412baver.jpg

I dag var 50 frivillige i Klosterheden ved Lemvig for at optælle bæverbestanden.

I 1999 blev der sendt 18 bævere ud i klosterheden, og nu er det tid til at gøre status. Efter optællingen regner de med, at der er 165 bævere i Klosterheden. Sidste år var der 156 bævere.

Biologilærer Karen Barfod har et ganske særligt forhold til bæverne.

Spiste bæverkød

Hun har nemlig spist bæver.

 - Det smager lidt ligesom harekød. Det var forholdsvis velsmagende, fortæller Karen Barfod.

Det var en bæver fra Norge, som hun smagte. I Norge er det lovligt at skyde bævere.

Drak bæversnaps

Det er dog ikke den eneste tætte kontakt, som biologen har haft med det lille dyr.

 - Jeg har lavet kryddersnaps i mange år, og så fik jeg en ide med at lave snaps af bævergejl, fortæller Karen Barfod og sætter følgende ord på smagen:

 - Det smager af alkohol, og så smager det lidt af tjære. Det vil være synd at sige, at det smager godt. Men det er da en sjov oplevelse.

Bævergejl er et duftstof, som findes i bæverens to kirtelsække nær endetarmen. Bæveren bruger bævergejl til at afmærke sit territorium med.

 

2:27
I 1999 satte Naturstyrelsen 18 bævere ud i Klosterheden. Flokken har formeret sig og hvert år tæller frivillige bestanden for at følge med i udviklingen.