Bæstet fra Thisted får EM-Sølv i bænkpres

Matti Christensen også kaldet "Bæstet" fra Thisted sikrede sig her til eftermiddag EM-sølv i bænkpres ved europamesterskaberne i styrkeløft i Estland.

Matti Christensen fra Thisted har i dag vundet sølv ved europamesterskaberne i styrkeløft, der i disse dage bliver afholdt i Tartu i Estland.

Ifølge Nordjyske.dk så vandt den netop kårede sølvvinder i 66 kilo klassen, i hvad hans træner kalder ”en sindsoprivende spændende” konkurrence.

Udover den velfortjente EM-sølvmedalje sætter Matti Christensen med sin præstation også en dansk junior og senior rekord med 590 kilo. En præstation, der kun er otte kilo fra Europamesteren Eddie Berglund fra Sverige.

Matti Christensen vandt desuden bronze og sølv i disciplinerne squat og bænkpres.

Om få uger får den danske EM-sølvinder endnu en gang mulighed for at høste titler, når han deltager VM i bænkpres. Her er han eftersigende en af medaljefavoritterne.

Matti Christensen har tidligere løftet sig til titlen som verdensmester.  I 2014 vandt han han titlen som verdensmester i bænkpres i 66 kilos klassen ved junior VM i 2014  i Rødby. Og året før sikrede han sig en VM titel i 59 kilos klassen. 

Det stærke "bæsts" tidligere sejre hamler dog ikke op med dette års løft på hele 590 kilo.