Badminton-sensation i Langhøj: Landsbykongen rykker op igen

Badmintonklubben fra Asp rykkede op for 6. sæson i træk fra serie 2 og er nu i landets næstbedste række..

0:34

Langhøj Badminton KFUM spiller 1. division efter lørdagens sejr over Solrød Strand. Klubben er nu sensationelt rykket op seks år i træk fra Serie 2 til 1. division.

Med en runde tilbage af oprykningskampen har den lille klub i den lille by Asp nu sikret sig oprykning til landets næstbedste badmintomrække.

- Badminton er faktisk livet for mig. Det ved jeg godt, det er bare en kliche, men jeg elsker det, og jeg er stolt lige nu i hvert fald, siger Jørgen Søvndal.

Jørgen Søvndal er cheftræner i klubben og hele vejen igennem har det været hans brændende tilstedeværelse i klubben, der har gjort en stor del af arbejdet i den 6 år lange sejrsstime.

- Da, der står 5-3 ved jeg ingenting, men jeg tænker, nøøj vi har en god chance nu, siger Jørgen Søvndal.

Op til den afgørende kamp manglede holdet stamspillere på grund af graviditet og skader. Cheftræneren måtte derfor finde på noget.

- For tre dage siden havde jeg en rigtig dårlig mavefornemmelse, så der ringede jeg til Laura (Laura Sarosi red.) i Mexico City. Hun valgte så at bakke op om det, så hun tog den her første single. Hun tabte så. Jeg ville gerne have haft, at hun havde vundet, men så vinder vi de andre kampe og slutter på 8-5. Det er tre point vi vinder med, siger en glad Jørgen Søvndal. 

Jørgen Søvndal satser på, at klubben fortsætter stimen og også rykker det sidste stykke

 

Se et programmet, Landsbykongen, om Jørgen Søvndal i videoen.

9:19
Jørgen Søvndal er direktør, bandmintontræner, legebarn, ildsjæl, og landsbykonge i Linde