Badevand afslørede bedrageri

Enlig kvinde taber dyneløftersag Skive. Kærestens mindre vandforbrug blev brugt som bevis.

Vandhane_drypper.jpg

En enlig kvinde fra Skive har ved Vestre Landsret tabt en sag om socialt bedrageri, og skal nu betale 80.000 kroner tilbage til det offentlige.

Kvinden er tilkendt førtidspension og fik fra januar 2006 til oktober 2007 udbetalt pensionstillæg og boligstøtte i forhold til, at hun boede alene i sin lejlighed.

I maj 2008 opdagede Skive Kommune imidlertid, at hendes kæreste, der havde officiel bopæl i Roslev, rent faktisk boede mere eller mindre permanent hos kvinden, og kommunen rejste krav om at få de for meget betalte tilskud tilbage.

Vandforbruget faldt

Kvinden klagede så til det sociale nævn for Viborg Amt og meddelte, at hun aldrig havde overvejet at bo sammen med kæresten, fordi han havde problemer med alkohol, men at han da af og til overnattede på hendes adresse.

Ankenævnet stadfæstede imidlertid kommunens afgørelse.

Nævnet lagde vægt på, at kærestens vandforbrug i Roslev faldt kraftigt fra 2004 til 2006, og at det i sig selv var bevis for, at han ikke boede i Roslev. Nævnet lagde også vægt på hans egen forklaring om, at han var hos kvinden ret ofte og i lange perioder.

Dommen var en stadfæstelse af byrettens afgørelse.