Babyer har positiv effekt på ældre med demens

Børn har positiv effekt på ældre med demens. Derfor får de på et plejehjem i Viborg en gang om ugen besøg af en flok såkaldte besøgsbabyer.

besøgsbaby

Den halvandet år gamle Andreas og kammeraterne står for dagens underholdning hos beboerne på plejecenteret Kildehaven.

- Vi synes, at børnene har glæde af at komme herned, og vi kan se, at de ældre har stor glæde af, at de kommer. (…) Børnene er jo glade for de her sange og de her sanglege, og det er også glade for at hilse på nogle forskellige mennesker, siger Dorthe Vels Feddern, der er dagplejemor i Viborg.

 

Det er flere år siden, at børnene sammen med deres dagplejemødre gjorde besøgende til en ugentlig begivenhed. En begivenhed som de ældre er vilde med.

- Jeg nyder det. Det er dejligt. Det giver lidt liv, og det det har vi gamle godt af, lyder det fra Anne Marie Andersen, der er en af de beboere på Plejecenter Kildehaven i Viborg, som nyder godt af børnenes selskab.

 

Besøgene starter for det meste med fællessang i kantinen for både unge og gamle. Derefter går turen ned til plejehjemmets demensafdeling.

- Der kan godt sidde nogen, hvor man tænker, at lyset måske er slukket. Men idet de ser børnene, liver de fuldstændig op, og der bliver liv og glæde i deres øjne, fortæller Inge-Lise Løgstrup Nielsen, der er medarbejder på plejecenter Kildehaven i Viborg.

 

Og det er især blandt de demente beboere, børnenes besøg gør en forskel.

- Vi har da somme tider set nogle, der ikke udtrykker så mange følelser i hverdagen. Men når de ser de her børn, lyser de virkelig op. Det skaber bare så meget livsglæde for vores beboere, siger Inge-Lise Løgstrup

 

Det er dog ikke kunne for de ældres skyld, at dagplejebørnene lægger vejen forbi Kildehaven.

- Her sidder nogle, som måske ikke nogle ben har eller som ikke kan tale. Og på den måde, så lærer børnene, at vi ikke er ens, men at vi alle er forskellige, fortæller Dorthe Vels Feddern

 

Hen over sommeren skruer dagplejemødrene lidt ned for besøgende, da de skal ud og nyde det gode vejr, men ifølge Dorthe Vels Feddern, så skal de nok vende stærkt tilbage, når sommeren er ovre.